Представяне

Последно обновена на 10 Март 2024
Създадена на 13 Април 2014
Посещения: 28570

home  

   Завършил съм медицина в София през 1989г. Работа започнах 1990г. в Кюстендил.  През 1995г. придобих специалност по акушерство и гинекология. От 1996г. до 2002г. работех в Тунис – Hôpital Régional de Tataouine  - в най-южната част на страната.  Регион с много раждания и малко лекари. Това беше безценен опит  - видях случаи, които у нас обикновено може да откриеш само в учебниците. Допълнително имах договор и с  местния център за семейно планиране - там  бяха първите ми лапароскопски операции. В Кюстендил се върнах 2002г. и работех в частен кабинет, бях съдружник в медицински център и лекар в болницата. Времето беше динамично, пълно с надежди. Здравната система се реформираше и това засягаше пряко работещите в медицината и мен самия. Последователно бях избран за секретар,  после и за председател на Регионалната колегия на БЛС Кюстендил. 2009г. станах заместник председател на национално ниво и временно изпълняващ длъжността председател на УС на БЛС – организация, в която вярвах и за която работех с душа и сърце. По това време постовете в нея не бяха платени, така че продължавах да съчетавам обществената работа с тази в болницата, с кабинета, с дежурствата. Единственият период в който спрях да практикувам е 2010 – 2012г., е когато бях избран за министър на здравеопазването. Постът приех с желание да направя много добри неща за всички и такива се стремях  да върша през  трудните 17 месеца в сърцето на родната политика. От 2012г. до 2017г. работех в „Майчин дом“ – най-много в Клиника по оперативна гинекология, но също и в Родилна зала и Клиника по фетална медицина. Полезно време, през което бях сред отлични специалисти в най-старата и голяма АГ болница в България. 2017г. след конкурс станах изпълнителен директор на УСБАЛ по онкология – към онзи момент в съвсем не добро финансово състояние лечебно заведение, което за по-малко от пет години не само се превърна в атрактивна за имащите власт болница без дългове, отчитаща печалба, но и предлагащо нови методи на диагностика и лечение на пациентите, както и по-добри условия при хоспитализацията им. През целия период не съм спирал да практикувам професията си, този път изцяло насочен към гинекологията, по-специално онкогинекологията и оперативното лечение на новообразуванията на женската полова система. Една част от работата ми беше свързана с операциите с минимален достъп – лапароскопски хистеректомии и лимфни дисекции. От края на 2022г. работя във Втора САГБАЛ „Шейново“ и Клиника Хигия NV


* * *  
Няколко думи за сайта.
Създадох го през 2007г. под името „АГ специалист“, като имаше две прости задачи – да дава информация на пациентите за различни състояния и заболявания от акушерството и гинекологията, както и да споделя с колегите интересни и важни въпроси от специалността – било то публикации или личен опит. Повечето материали са писани в първите години. Обществената дейност, заемането на ръководна длъжност или професионалната работа с пациентите просто не ми оставяха време за писане на повече материали, всички от тях са лично мое дело, pro bono. 2014г. бяха направени някои технически промени свързани с дизайна на сайта и масовото навлизане на мобилните устройства, но старите материали бяха запазени, някои от тях осъвременени.
Надявам написаното тук да продължи да бъде полезно на всички интересуващи се. Връзка с мен може да осъществите чрез менюто контакти.